E-mail bij gemeenten:

De balans tussen
veiligheid en gemak.

Dagelijks wisselen gemeenten persoonsgegevens en andere gevoelige informatie uit. Een datalek of een ransomware-aanval kan een gemeente en burgers dan ook enorm veel schade toebrengen.

Migratie naar Microsoft 365

Senior Consultant Werner Steinmann begeleidde bij een gemeente de migratie naar Microsoft 365. “Nadat de basis op orde was, hebben we de bescherming van het e-mailverkeer aangepakt.” Daarbij is het cruciaal om te bepalen hoe je die instelt. “Je wilt voorkomen dat mensen per ongeluk spam versturen, maar nog belangrijker is de binnenkomende mail. Hoe minimaliseer je de kans op phishing en daarmee het risico op ransomware?” Tegelijk wil je geen zaken blokkeren die essentieel zijn. De dienstverlening moet uiteindelijk zonder vertraging kunnen draaien.

Uitvoerig testen

Dat betekent: uitvoerig testen van geavanceerde technologie, maar ook de zaken goed afstemmen met de security-afdeling en functioneel beheerders. “Ook de adoptie was een belangrijk onderdeel bij deze opdracht. De gebruikers moeten het uiteindelijk accepteren. Het doel was helder: de mail optimaal beschermen zonder het dagelijkse werk te hinderen. Daar zijn we goed in geslaagd.”

 

Ben je benieuwd hoe wij je digitale communicatie veiliger én gebruiksvriendelijker kunnen maken?

Wij zijn een Microsoft organisatie.

Wij werken nauw samen met Microsoft en maken gebruik van alle standaard diensten die via Microsoft licenties bundel, zoals E5 of Enterprise Mobility en Security, worden aangeboden.

Heb je vragen?

030 – 7118844

info@rvados.nl

servicedesk@rvados.nl

LinkedIn

Van Deventerlaan 30-40
3528 AE Utrecht


Rvados maakt onderdeel uit van 90North Groep

© Rvados 2022
Privacy Statement


Rvados maakt deel uit van de 90North Groep.