Bij medische innovaties is security extreem belangrijk

Security en beschikbaarheid
in de medische sector

Als Technical Team Lead zorgt Marcel Droop dat de managed services-klanten van Rvados worden bediend. Een van de grote klanten is een bedrijf dat hoogwaardige medische hulpmiddelen en diensten levert aan zorginstellingen en eindgebruikers.

Rolstoelsoftware

Marcel is verantwoordelijk voor het beheer van de werklekomgeving voor bijna 3.000 gebruikers. Een grote uitdaging is de balans tussen security en beschikbaarheid van applicaties en data. “Stel dat een medewerker heel gespecialiseerde software die rolstoelen programmeert op zijn laptop heeft staan. Het is dan niet de bedoeling dat diegene zelf allerlei software kan installeren met alle security-risico’s van dien. Tegelijk wil je alle medewerkers wel de mogelijkheid geven hun mail en andere data te synchroniseren op hun verschillende apparaten.”

Beveiligde omgeving

Deze afweging speelt ook bij de introductie van nieuwe functionaliteiten, waar Marcel samen met de consultants van Rvados verantwoordelijk voor is. “We werken nu aan een beveiligde omgeving waarin cliënten vertrouwelijke gegevens kunnen inzien. Dat lijkt misschien niet zo heel ingewikkeld, maar we hebben te maken met verschillende afdelingen met hun eigen functionele eisen. Bovendien willen we de eindgebruikers een goede ervaring bieden, terwijl we de veiligheid en de privacy respecteren. We hebben nu een goede balans gevonden waarbij zowel de organisatie als de eindgebruikers goed worden geholpen.”

 

Ben je benieuwd hoe wij je digitale communicatie veiliger én gebruiksvriendelijker kunnen maken?
 

Wij zijn een Microsoft organisatie.

Wij werken nauw samen met Microsoft en maken gebruik van alle standaard diensten die via Microsoft licenties bundel, zoals E5 of Enterprise Mobility en Security, worden aangeboden.

Heb je vragen?

030 – 7118844

info@rvados.nl

servicedesk@rvados.nl

LinkedIn

Van Deventerlaan 30-40
3528 AE Utrecht


Rvados maakt onderdeel uit van 90North Groep

© Rvados 2022
Privacy Statement


Rvados maakt deel uit van de 90North Groep.